Астрофизици от Орегонския държавен университет в САЩ, Института за изследване

...
 Астрофизици от Орегонския държавен университет в САЩ, Института за изследване
Коментари Харесай

Откриха необичаен феномен на Слънцето

 

Астрофизици от Орегонския държавен университет в Съединени американски щати, Института за проучване на околната среда Bay Area, Парижката обсерватория, Астрономическия институт на Чешката академия на науките и Лабораторията за слънчеви и астрофизични науки на концерна „ Локхийд Мартин “ идентифицираха необикновен феномен на Слънцето.

Резултатите от проучването са оповестени в списание Nature Astronomy.

Слънчевите изригвания, които са мощни детонации в слънчевата атмосфера, са свързани с развой на „ плъзгащо “ наново свързване на магнитни полета, където линиите на магнитното поле се движат бързо през атмосферата по време на изригването.

 Автокрадец блъсна служител на реда в София, удари паркирани коли и избяга (ОБНОВЕНА) България 1 мин. Автокрадец блъсна служител на реда в София, удари паркирани коли и избяга (ОБНОВЕНА)  Как да се погрижите най-добре за климатика си – препоръки за профилактика Съдържание от сътрудници 3 мин. Как да се погрижите най-добре за климатика си – препоръки за профилактика  Какво значи междинна скорост и по какъв начин тол камерите ще я засичат? Експерт: Няма да е толкоз дейно Тази заран 2 мин. Какво значи междинна скорост и по какъв начин тол камерите ще я засичат? Експерт: Няма да е толкоз дейно  „ Два язовира могат да станат локви “: Изпращаме топъл октомври, само че какъв ноември ще посрещнем? Тази заран 2 мин. „ Два язовира могат да станат локви “: Изпращаме топъл октомври, само че какъв ноември ще посрещнем?  Откриха зони на Марс, в които може да има живот Любопитно 2 мин. Откриха зони на Марс, в които може да има живот  Майката на Димитър от Цалапица: Моля ви, господин Борислав Сарафов, елате и направете инспекция по случая Тази заран 2 мин. Майката на Димитър от Цалапица: Моля ви, господин Борислав Сарафов, елате и направете инспекция по случая  Акция на Министерство на вътрешните работи в Бургас: Задържаха жена, занимавала се с „ друсан чай “ Тази заран 3 мин. Акция на Министерство на вътрешните работи в Бургас: Задържаха жена, занимавала се с „ друсан чай “  Автокрадец блъсна служител на реда в София, удари паркирани коли и избяга (ОБНОВЕНА) България 1 мин. Автокрадец блъсна служител на реда в София, удари паркирани коли и избяга (ОБНОВЕНА)  Как да се погрижите най-добре за климатика си – препоръки за профилактика Съдържание от сътрудници 3 мин. Как да се погрижите най-добре за климатика си – препоръки за профилактика  Какво значи междинна скорост и по какъв начин тол камерите ще я засичат? Експерт: Няма да е толкоз дейно Тази заран 2 мин. Какво значи междинна скорост и по какъв начин тол камерите ще я засичат? Експерт: Няма да е толкоз дейно  „ Два язовира могат да станат локви “: Изпращаме топъл октомври, само че какъв ноември ще посрещнем? Тази заран 2 мин. „ Два язовира могат да станат локви “: Изпращаме топъл октомври, само че какъв ноември ще посрещнем?  Откриха зони на Марс, в които може да има живот Любопитно 2 мин. Откриха зони на Марс, в които може да има живот  Майката на Димитър от Цалапица: Моля ви, господин Борислав Сарафов, елате и направете инспекция по случая Тази заран 2 мин. Майката на Димитър от Цалапица: Моля ви, господин Борислав Сарафов, елате и направете инспекция по случая  Акция на Министерство на вътрешните работи в Бургас: Задържаха жена, занимавала се с „ друсан чай “ Тази заран 3 мин. Акция на Министерство на вътрешните работи в Бургас: Задържаха жена, занимавала се с „ друсан чай “

Наблюденията разкриват по какъв начин тези " плъзгащи се " придвижвания се случват на повърхността на Слънцето, давайки визия за природата на слънчевите изригвания и тяхното влияние върху галактическото време.

Учените са употребявали спътника IRIS (Interface Region Imaging Spectrograph) на НАСА, който прави високочестотни изображения на слънчевата атмосфера, правейки фотоси почти на всеки две секунди.

„ Очаквайте слънчеви изригвания, полярни сияния и доста други “, показват от НАСА

Това разрешило на откривателите да запишат бързото придвижване на дребни ярки области – ядра, които се движат със скорост до 2600 километра в секунда. Оказа се, че ядрата в слънчевата атмосфера се движат с невиждана скорост.

Те са ситуирани в " референтни точки " - области, където линиите на магнитното поле се събират, причинявайки интензивно освобождение на сила и топлота.

Астрономите чакаха това да се случи чак в средата на идната година

Повторно свързване на магнитното поле, сходно на това, което се случва на Слънцето, се следи и при други звезди, както и наоколо до астрофизични обекти като пулсари и черни дупки. Само на Слънцето обаче учените могат да следят този феномен в огромни елементи. 

Последвайте ни за още настоящи вести   в   Гугъл News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във   VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР